Gambia

Op ontdekkingsreis in dit kleine Afrikaanse land.
oktober 2015

strand gambia

Krokodillenpoel Bakau


Bij Bakau ligt de krokodillenpoel Kachikally. Er is hier een klein museum. Als je verder loop kom je bij een poel. Hier ligt een meterslange nijl krokodil. Toch even schrikken om er naast te staan.
De krokodillen zijn goed gevoerd en de gids zal al snel zijn hand uitsteken om hem te aaien. Voor de durfals bestaat nu de mogelijkheid om de krokodil zelf aan te raken wat een apparte ervaring is. Dit kan redelijk veilig maar vergeet nooit het is een wild dier en er staat in dit geval dus geen hek tussen jou en dit wilde dier!

krokodil bakau

Bijilo Forest Park


Bijilo Forest Park bij Serrekunda staat ook wel bekend als Monkey Town. Er zitten hier dus ook veel apen. Het is een mooi park om door te lopen. De apen die je tegenkomen zijn gewend aan de toeristen en worden vaak gevoerd. Dit is te merken want de apen zijn brutaal geworden. Pas goed op zeker als je zelf besluit om de apen pinda's te voeren!

bijlo forest park

Banjul


De hoofdstad van Gambia ligt aan de rivier de Gambia. Verwacht hier niet veel cultuur te zien.
Hier heb je een kathedraal met golfplaten en slechte wegen. Maar het is zeker interessant om te zien hoe de mensen in Gambia in de stad leven. Het enige noemenswaardig gebouw is eigenlijk Arch 22 een triomfboog gebouwd in 1996 ter herinnering aan de coupe op 22 juli 1994 waardoor Yahya Jammeh president werd.
Banjul heeft maar 35.000 inwoners en is kleiner dan de stad Serrakunde in Gambia. Een drukke plek in Banjul is de Albert markt

banjul

Sint James eiland


 Sint James eiland ligt in de rivier de Gambia zo'n 40 kilometer van Banjul. Het eiland werd gebruikt als verzamelpunt voor de slaven die op het Afrikaanse vasteland gevangen werden genomen. Het verhaal van Roots speelde zich hier af. Kunta Kinteh zat gevangen op het eiland. De slaven werden op onmenselijke manier voorbereid op hun lange overtocht. Ze werden hier een aantal weken gevangen gezet en fysiek en geestelijk afgezwakt zodat ze aan boord niet in opstand zouden komen.
Ze werden naar plantages gebracht in onder andere de verenigde staten, de Antillen en Suriname. Het eiland is aan het afbrokkelen en zal langzaam maar zeker verdwijnen in de rivier de Gambia 

sint james eiland

Makasutu park


Dit park laat je genieten van de prachtige natuur in Gambia. Leer een palmboom beklimmen zoals de palmwijntappers doen en proef de zum zum (alcohol houdende palmwijn) deze drank heeft een hoog alcoholpercentage!
Je kunt hier uren rondlopen het park zelf bestaat uit savannes, mangroves, tropisch regenwoud en graslanden. Met een kano door het mangrovebos in het park is een aanrader. In het park leven veel apen en heel veel soorten kleurige vogels.

makasutu park