Gardameer en omgeving

Het Gardameer is een bekende plaats onder toeristen en niet voor niks.

gardameer

Gardameer

Een bekende plaatst voor Nederlanders. Op het meer wordt veel watersport uit geoefend. De surfers, zeilers en kitesurfers leven zich uit op dit prachtige meer. Verschillende boten vervoeren de toeristen over het water.

gardameer

Het schiereiland 

Sirmione

Deze toeristische trekpleister is gebouwd rond het kasteel Rocca Scaliger. Het dorpje is autovrij, er bevinden zich 3 betaalde parkeerplaatsen voor de toegangspoort van het dorpje op het schiereiland. Deze mooi plaats geeft een mooi uitzicht over het Gardameer en het kasteel is zeker de moeite waard.

sirmione

Park en grot bij de waterval Varone

Aan de noordkant van het meer bevinden zich een park en grot waar een waterval door stroomt.

waterval varone

Verona

Deze mooie stad is vooral bekend van de arena die midden in het centrum ligt. Hier worden diverse optredens gehouden. De arena is kleiner dan het Colosseum  maar nog in goede staat.

verona

Treviso

Dit plaatsje heeft verschillende grachten en doet een beetje aan Venetië denken, alleen dan een stuk minder toeristisch. In een van de grachten ligt een eiland met een vismarkt.

treviso

Soave

Dit vestingstadje is de moeite waard om een stop te maken. Bovenaan ligt het kasteel van Soave en kijk je neer op vestingwerken.

soave