Rondreis Andalusië

Reisschema

Dag 1  Nerja
Dag 2  Nerja
Dag 3  Nerja 
Dag 4  Monachil (Granada)
Dag 5  Monachil (Granada) 
Dag 6   Cordoba 
Dag 7  Sevilla 
Dag 8  Sevilla 
Dag 9  Sevilla 
Dag 10 Cadiz 
Dag 11 La Linea (Gibraltar)
Dag 12 Ronda 
Dag 13 Ronda  
Dag 14 Marbella 
Dag 15 Marbella  
Dag 16 Malaga 

cadiz

Nerja

Vandaag vertrokken. Vanaf Schiphol een vroege vlucht, zodat we voor elf uur geland waren op Malaga.
Al heel snel kwam de bagage over de band en konden we richting de aankomst hal om de sleutel van de huurauto op te halen.
Daarna naar Nerja gereden, via de kustweg, om de vakantie te beginnen! Dit stadje ligt aan de kust met mooie kleine baaitjes en het grotere Burriana strand.

S´avonds naar Balcony of europe geweest. Hier stond een voormalig fort, tegenwoordig is het een uitzichtpunt .
Vanaf het hier heb je een mooi uitzicht over de kustlijn van Nerja.
Achter het uitzichtpunt begint het centrum van het stadje. 

 De andere dag naar Maro om te snorkelen. Dit plaatsje ligt tegen Nerja aan. Onderweg passeren we het adelaars aquaduct wat nog steeds in gebruik is. De weg geef regelmatig uitzicht op de zee, terwijl het door de heuvels slingert. Hierna de grotten van Nerja bezocht. Deze druipsteengrot heeft mooie zalen. De grot is zeker de moeite waard en vormt een lekkere koelen plek om bij te komen. In de grot is het namelijk continu 19 graden.


nerja

Monachil

Via een bergweg op weg naar Monachil wat tegen Granada aan ligt. De route is spectaculair en geeft mooie uitzichten. 
We checken in bij onze accommodatie. We waren de enige die een accommodatie hadden gehuurd, dus hadden we een groot privé zwembad!  

De andere dag naar het Alhambra. De tickets hadden we online besteld omdat het anders de vraag is of je wel binnen kan komen.  Eerst de Generalife bezocht, dit zijn de tuinen van het Alhambra. Toen de paleizen bezocht met als laatste het Nasrid paleis. De paleizen en gebouwen laten de Moorse bouwstijl zijn en zijn geweldig versiert.

S´middags naar Los Cahorros. Deze kloof heeft een spectaculair wandelpad en gaat over een viertal hangbruggen. Soms moet je kruipen of door de rivier lopen. In de kloof was het warm, dus genoeg drinken meenemen. 

alhambra

Cordoba

Op weg naar Cordoba. Bij aankomst maar gelijk begonnen met tapas. Daarna de Romeinse brug bezocht en door de smalle straatjes gelopen. Tegen de avond de Mezquita bezocht. Deze oude moskee staat vol zuilen. S´avonds het terras opgezocht. Het was ontzettend warm, dus wel lekker dat het terras verkoeling had. Om de zoveel tijd werd een waternevel over het terras gesproeid wat het een beetje aangenaam hield.

cordoba

Sevilla

S'ochtends naar Sevilla gereden. Na aankomst bij het hotel gelijk naar Plaza Espana gegaan. Dit plein in de vorm van een halve maan, is het bekendste plein van Sevilla.
Dit gigantisch plein heeft een gracht er voor van 500 meter waar in je kan roeien. Rond om het plein staat een gigantisch gebouw. 
Het plein is ook in verschillende filmsets gebruikt zoals in Lawrence of Arabia, een star wars film en bij The Dictator.
Na de bezichtiging terug naar het hotel en het zwembad opgezocht want de temperatuur was al boven de 40 graden

Vandaag een bezoek gebracht aan pretpark Isla Magica en het waterpark Agua Magica. Dit grote waterpark heeft verschillende zwembaden en glijbanen. Pas s'avonds het pretpark in gegaan toen de temperatuur een beetje te doen was. 

De laatste dag Real Alcazar bezocht. Het koninklijke Paleis waar af en toe ook de spaanse koning verblijft. Dit complex is rijkelijk versiert. Het is kleiner dan het Alhambra maar persoonlijk vond ik het mooier om te zien. Via het internet tickets besteld,wat scheelde in de wachttijd. S'avonds nog lekker op het terras gezeten om de laatste dag in Sevilla af te sluiten. 

plaza espana

Cadiz

Terug naar de kust, naar Cadiz. Deze oude plaats ligt op een schiereiland. De temperatuur was  een stuk aangenamer dan Sevilla. De plaats heeft een mooie kathedraal en mooie straatjes met terrassen. Na het inchecken bij het appartement het strand opgezocht en lekker gezwommen. Vanaf het strand zie je Castillo San Sebastian liggen en kasteeltje dat in de zee ligt en via een pier verbonden is met het vaste land. 

cadiz

La Linea (Gibraltar)

Richting Engeland in zuid Spanje,naar la linea gereden. Deze plaats ligt tegen Gibraltar aan. Het hotel lag op 400 meter van de grens. Na de auto bij het hotel geparkeerd te hebben, gelijk naar de grens gelopen. Na paspoort controle terecht gekomen in dit stukje Engels grondgebied. Na een stukje lopen kruist de weg de start en landingsbaan van het vliegveld. Heel apart om een startbaan te kruisen. Achter ons werden de slagbomen gesloten en werden de auto's en voetgangers tegen gehouden. Een vliegtuig steeg op vlak achter ons ,op de plek waar je net had gelopen.

Na wat gedronken te hebben door gegaan naar de haven, om een boottocht te maken om dolfijnen te spotten. Deze tocht was echt de moeite waard. Heel veel dolfijnen gezien en vlak bij de boot. Er waren verschillende dolfijnen. De laatste groep dolfijnen die we zagen bestond uit wel 200 dolfijnen. 

Hierna zijn we met de kabelbaan de rots op gegaan. Heel veel apen daar gezien en mooi uitzicht over Gibraltar. Ook diverse jongen apen gezien.

gibraltar

Ronda

Door de bergen naar Ronda gereden. Onderweg een tussen stop gemaakt bij Juzcar. Dit dorpje is voor de smurfen 2 helemaal blauw geschilderd en zou na een half jaar weer wit worden geschilderd. Dit is nooit meer gebeurd omdat het blauwe dorpen toeristen trok.

Na ingecheckt te hebben in het hotel naar Cueva del gato gegaan (de kattengrot). Hier kon je heerlijk zwemmen in een meertje onder een waterval. Het water was wel erg koud omdat het uit de bergen stroomt. Maar dit was lekker verkoelend. S'avonds terug in Ronda De ponto Neuva bezichtigt. Deze beroemde brug loopt over de diepe kloof. 

De volgende ochtend naar Caminito del rey. Dit koningspad is een geweldig wandel pad door een kloof. Tegen de wanden van de kloof zit het wandelpad aangeplakt. Onder het nieuwe wandelpad zit op sommige plaatsen nog het oude wandelpad dat een stuk gevaarlijk was. Dit oude pad was de reden waarom Caminito del rey het meest dodelijk wandelpad werd genoemd. Veel mensen zijn hier verongelukt. Het nieuwe pad is goed te lopen en veilig. Bijna aan het eind is er een hangbrug op 110 meter hoogte. Na deze geweldige wandeling brengt een bus je terug naar het begin punt.
Op de terugweg naar Ronda een tussen stop gemaakt bij Senetil waar woningen in de rotsen zijn gebouwd.

ronda

Marbella

Na een mooie reis vanuit Ronda aangekomen op de laatste bestemming Marbella.
Na aankomst maar gelijk gaan zwemmen om wat af te koelen. Lekker een cocktail drinken op het strand.
De dag erna naar Puerto Banus. Dit deel van Marbella is echt voor de rijken. In de jachthaven liggen gigantische jachten en staan verschillende duren auto's.
Na terug komst met een waterscooter gevaren. Door de golven maakte je flinke sprongen op water en tegen de golven in was het een waterscherm en was het moeilijk om wat te zien. 
Na een avond nog van het terras genieten zit de reis er weer op. De volgende ochtend na het ontbijt alles ingepakt en in de auto gedaan op weg naar het vliegveld.

marbella

Benalmadena

Onderweg nog een tussenstop gemaakt bij Colemares. Dit kasteel/kunstwerk is een ode aan Columbus en ligt in Benemalenda. Na nog wat laatste foto´s terug naar Malaga om de huurauto in te leveren en terug te vliegen naar Schiphol.

colemares