Rond reis Californië en Las Vegas

Reis Schema :
 Dag 1  Los Angeles Hollywood sign
 Dag 2  Venice Beach, Glendale Galleria.
 Dag 3  Disneyland.
 Dag 4 Santa Monica.
 Dag 5  Las Vegas Bellagio fontein en Las Vegas Sign.
 Dag 6  Grand Canyon.
 Dag 7 Rond kijken hotels , Fregmont Street, Stratosphere.
 Dag 8 Schieten en high roller (savonds).
 Dag 9  Las Vegas.
 Dag 10 Olancha Tussen stop naar Sequioa NP.
 Dag 11 Three Rivers, Raften.
 Dag 12 Sequoia park NP.
 Dag 13 San Francisco, Lombard Street.
 Dag 14 Alcatraz en pier 39.
 Dag 15 Golden Gate Bridge, segway tour Golden Gate park. 
 Dag 16 China town en North Beach, cable car.
 Dag 17 Los Angeles via High Way one.
 Dag 18 Hollywood tour, Walk of Fame.
 Dag 19 Universal studio’s.
 Dag 20 Mexican Market olvera street, Redondo Beach.
 Dag 21 Terug reis.

joshua tree

Hollywood Sign 

Los Angeles! Na wat vertraging van het vliegtuig om 10 over 1 vertrokken richting Los Angèles! Na 10 uur vliegen en veel drinken en eten verder geland in LA.
Na de nodige vingerafdrukken , door de douane gegaan.
Daarna gelijk de huurauto opgehaald en naar Glendale gereden. 

De volgende ochtend door het tijdsverschil om 5  uur al wakker. Na een Amerikaans ontbijt naar Griffith park gereden, naar het Observatory, om het Hollywood sign te bekijken.
Daarna naar Glendale Galleria gereden, een winkelcentrum in de buurt. Allemaal net iets groter dan we in Nederland gewend zijn.

hollywood sign

Venice Beach

Een van de bekendste plekken van Los Angeles is Venice Beach. Het brede strand en de boulevard met diverse straat artiesten.
 Hier onze eerste hamburger in Amerika gegeten.Rond gekeken bij de fitness van Venice Beach en bij de skatebaan, waar de skaters hun kunsten toonde aan het publiek. 

venice beach

Disneyland

Vandaag naar Disneyland geweest. Dankzij Alice hadden we gratis entree tot beide parken. Eerst in Disneyland zelf geweest. S'avonds naar Disney Adventure California geweest. Hier werd afgesloten met een lichtparade en een vuurwerkshow. 

Na een vermoeiende dag terug richting Glendale waar we voor de verandering eens 65 konden rijden op de snelweg interstate 5.

disney adventure california

Santa Monica

 Vandaag naar Santa Monica pier geweest. Hier eindig Route 66. Op de pier zijn diverse restaurants te vinden en het  pretpark Pacific Park  .
Naast de pier liggen brede zandstranden.
Lekker vis taco's gegeten en op het strand gelegen. Op de pier traden verschillende artiesten op de een wat beter dan de ander... 

santa monica pier

Op weg naar Las Vegas

Vandaag naar Las Vegas toe gereden (429 kilometer). Eerst gestopt bij Barstow station waar je een Mac Donalds en diverse andere fastfood ketens in treinwagons heb.
Daarna Calico Ghosttown, een spookstadje bezocht.  Toen doorgereden naar ons hotel Excalibur in Las Vegas!
S'avonds nog naar het Bellagio fontein geweest.

onderweg californie

Grand Canyon

Om 5 uur in de ochtend ons klaar gemaakt voor een dagtocht naar de Grand Canyon. 
Onze eerste stop was de Hooverdam, maar het uitzichtpunt was helaas gesloten. 
Daarna nog wat foto's gemaakt van de Joshua trees en door naar de grand canyon. 
Helaas was vanwege de harde wind de helikopter vlucht afgelast. En omdat dit de enige manier was om naar de bodem van de canyon te gaan ging de boottocht ook niet door. Wel op de Skywalk geweest dit platform dat meters over de rand steekt heeft een glazen bodem.  1200 meter onder je zie je de bodem van de Canyon!

grand canyon

Hotels van Las Vegas

S'ochtends eerst een echt Amerikaans ontbijt bij Ihop, Pannenkoeken. Daarna wezen schieten, voor de kenners met een Glock, M4, AK47 en een shotgun. Nu een blauwe schouder, maar wel een unieke ervaring. Daarna de bus gepakt naar het Venetian hotel en rondgekeken. Dit hotel varen de gondels binnen!

Rond gekeken in the Mirage en Caesars Palace. Dit hotel is helemaal in romeinse stijl gebouwd en zoals alle hotels in Vegas groot! Ook bij circus circus wezen kijken hier is een pretpark in het hotel compleet met 2 achtbanen.

S'avonds naar de Stratosphere tower geweest, wat een geweldig uitzicht vanaf 350 meter.Op de toren zijn 3 thrillrides te vinden: Insanty, x-scream en Big shot. Voor de echte Daredevils!

Daarna naar Fremont street geweest, waar op het hele plafond videos worden afgespeeld en diverse straat artiesten optreden.

venetian

High Roller Las Vegas

S'morgens lekker ontspannen aan het zwembad. Toen naar Mandalay Bay gelopen om wat rond te kijken en naar de M en M store geweest. S'avonds in de high roller geweest het grootste reuzenrad ter wereld. In een half uur krijg je een fantastisch uitzicht over de Strip. Het reuzenrad is 168,5 meter hoog! 

high roller las vegas

Tussen stop Olancha

 Vandaag naar Olancha gereden als tussenstop naar Sequoia 

(450 kilometer ).

 Overnacht in een Tipi tent.  Voor de rest was hier weinig te beleven. De menukaart in het restaurant was groter dan de werkelijke keuze aan eten.

olancha

Three Rivers, Sequioa NP

Vandaag van Olancha naar Three Rivers gereden vlakbij Sequoia National Park (375 kilometer). Daar aangekomen eerst geraft op de Kaweah River en daarna ingecheckt bij ons hotel. 

Sequoia Park vandaag bezocht. Ruim 7 uur in het park gereden en nog maar een klein stuk gezien! Langs de tunnel rock gereden en daarna Moro Rock beklommen deze is 2050 meter hoog. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over een stuk van het park. In de verte zie je besneeuwde toppen en onder je zie je de kronkelde weg door de bergen. Toen de General Sherman Tree bezocht. Deze sequoia boom is 11 meter in doorsnede bij de voet en 83 meter hoog. Verder door gereden door het park en diverse herten tegen gekomen. Ook een beer maar helaas was deze al weg toen de auto geparkeerd stond en de camera gepakt was. 

sequioa

San Francisco

Vanaf Three Rivers naar San Francisco gereden (415 kilometer). Na het inchecken bij het hotel naar crooked street gegaan. Ons hotel ligt in Lombard Street en was maar 2 blokken verder op, dus een klein stukje lopen. Alleen in San Francisco lopen de wegen stijl omhoog. 

lombard street

Alcatraz

 In San Francisco mag een bezoek aan Alcatraz natuurlijk niet ontbreken. De tickets hadden we al besteld, anders waren de eerst volgende tickets verkrijgbaar voor dinsdag en nu is het zaterdag! Elk half uur vertrekt er een volle boot naar het eiland.
In 1853 was hier al een fort. In 1854 kwam hier de eerste vuurtoren van pacifische kust. Van 1934 tot 1963 is het een gevangenis.
In totaal waren er 14 ontsnappingspogingen gedaan. 23 gevangenen werden er weer gearresteerd, zes werden er doodgeschoten en twee zijn er verdronken. Er is echter een ontsnappingspoging geweest waarbij er nooit meer wat is vernomen van de gevangen die betrokken waren bij deze poging. Dit was op 11 juni 1962. Een audiotoer vertelt het verhaal van de gevangen en bewakers en de ontsnappingen, terwijl je door het cellen complex loop. Indianen bezetten vanaf 1969, 19 maanden lang het eiland (indians of all tribes). In 1972 wordt het een nationaal park en in 1973 komen de eerste bezoekers op Alcatraz.
 

san francisco

Golden Gate park en Golden Gate Bridge

Voor het eerst een toer met een segway gemaakt. Na wat oefenen bleek het niet zo moeilijk. Van de zeven waren er maar twee gevallen en wij waren daar niet bij!
We kregen een toer door het Golden Gate Park met uitleg over het park en San Francisco. San Francisco blijkt gemiddeld over het hele jaar, de koudste temperatuur van alle Amerikaanse steden te hebben. Het park is geheel kunstmatig gemaakt, het was eigenlijk een zandvlakte. Dankzij Nederlandse windmolens kon het park gemaakt worden.
Vandaag was ook Bay to Breakers, een hardloop wedstrijd en feest. De mensen lopen in allerlei rare kleding de wedstrijd, sommige naakt.
Daarna naar de golden gate bridge geweest en pier 39 waar honderden zeeleeuwen liggen

golden gate bridge

Cable Car, China Town

Vandaag de Cable Car gebruikt om naar Chinatown in San Francisco te gaan.  Dit is het meest iconische voertuig van San Francisco. In Chinatown zijn de gebouwen in Chinese stijl gebouwd en zelf de lantaarnpalen zijn in Chinese stijl. Daarna nog North Beach in gelopen dit is een italiaanse wijk en hier lekker ijs gegeten. Toen naar de pier gegaan en daar nog wat foto's van de USS Pampanito gemaakt, een duikboot uit de tweede wereldoorlog. 

cable car

High Way One

 Vanochtend om half 10 vertrokken vanaf San Francisco naar Highway one (752 kilometer zonder afsluitingen).
Onze eerste stop was Santa Cruz, daar een flink ontbijt gegeten en toen Highway 1 opgegaan. Na verloop van tijd gaat deze weg over in 2 banen en loopt dan langs de kust. Een hele mooie weg om te rijden, met veel bochten en hoogte verschil. Het plan was om de weg te volgen tot Piedras Blancas waar een grote kolonie zee-olifanten leeft. Maar Highway one was afgesloten en er was ook geen mogelijkheid meer om de weg te verlaten. De weg was compleet afgesloten en je kon alleen maar omdraaien om 65 mijl (97 kilometer) terug naar boven te rijden. Na bijna twee uur terug gereden te hebben en nog maar 100 mijl onder San Francisco te zitten om 4 uur s'middags besloten om de snelste weg naar Los Angeles te pakken en hier om 11 uur s'avonds aangekomen. 

high way one

Hollywood

Vandaag naar Hollywood geweest. Daar een tour gedaan langs bekende plaatsen uit films en huizen van de rich en famous. Langs het huis geweest waar Micheal Jackson is overleden. Sinds 2009 huurde hij een huis op Hombly Hills waar hij 25 juni 2009 overleed (50 jaar). Ook langs het hotel gereden waar Whitney Houston is overleden, het Hilton hotel in Beverly Hills (11 februari 2012, 48 jaar). Ook langs Hotel California gekomen waar The Eagles  hun wereld beroemde hit over schreven.

Daarna een stuk van de Walk of Fame gelopen. Kilometers lang liggen de sterren met bekende namen op de stoep. Veel kende we niet eens, en naast Micheal Jackson en Trump kom je hier ook sterren tegen zoals de Simpsons en Kermit the Frog.
S'avonds lekker uit eten geweest met Leonie bij een Crab restaurant.

beverly hills

Universal Studio's

Vandaag naar Universal Studio's geweest. Uiteraard de beroemde studio tour gedaan in de tram, hier kom je langs verschillende film locaties. Onder andere zijn King Kong, Jurassic park, back to the future en Jaws daar opgenomen. Toen naar de spectaculaire stuntshow Waterworld geweest. In het park zijn veel actracties met 3d beelden. Er is een heel dorp nagebouwd van de filmreeks Harry Potter. Daarna buiten het park de citywalk opgelopen, hier zijn veel restaurantjes en winkels te vinden. 

universal studio

Olvera Street en Redondo Beach

 Vandaag via China Town naar Olvera street gelopen. Hier staat sinds 1818 het eerste huis van Los Angeles. Ook is hier een Mexicaanse markt en aan het einde is Union Station. Hier zijn verschillende films opgenomen. Daarna zijn we naar Redondo Beach gereden. Op de pier en in de haven zijn verschillende vis restaurants. Onder de pier zwemmen zeehonden die kijken of er wat te eten valt te halen. 

redondo beach